Fotograf: Kamilla Krøier

Kurser og foredrag om stress, trivsel og work-life balance

Kom af med stress på arbejdspladsen.

Eksempler på kurser og foredrag om stress

Foredrag er altid skræddersyede, så de passer til jeres situation og udfordringer.

STYRK DEN PSYKISKE ROBUSTHED OG FOREBYG STRESS

 • Det eneste konstante er forandring. Det stiller store krav til vores omstillingsparathed og er måske også årsagen til, at robusthed er blevet det nye sort. Robusthed kan nemlig ruste os til at håndtere forandringer, modgang og pres – og så er det en positiv og styrkebaseret måde at arbejde med stressforebyggelse på.
 • Vi er alle robuste, men i forskellig grad. Heldigvis kan vi træne vores robusthed. Det er dog ikke bare op til den enkelte at blive psykisk robust, men noget vi kan arbejde med – sammen.
 • Men hvad er psykisk robusthed egentligt? Og hvad kan vi konkret gøre på arbejdspladsen? Disse og en række andre spørgsmål får du svar på i det evidensbaserede foredrag, der er til jer, som vil sikre et godt psykisk arbejdsmiljø og have medarbejdere, der stortrives og præsterer.
 • Til foredraget får I både viden om robusthed og konkrete tips og værktøjer, der både virker og er sjove at lave, og som I kan bruge med det samme – både ift. jer selv og i fællesskab på arbejdspladsen.

Pernille Rasmussen har stor indsigt og viden om stress, og er samtidig en fantastisk formidler af sit stof.

Lars Biza, Dansk Magisterforenings Efteruddannelse

Fremragende. Engageret og engagerende. Spændende forskningsresultater, letanvendelige værktøjer. Afvekslende formidling med dialog og øvelser. Tak!

Birgitte Seldorf, Erhvervspsykolog

STRESS – HVAD ER DET OG HVORDAN UNDGÅR VI DET?

Alt for mange danskere oplever dagligt at være stressede og nogle må endda sygemeldes pga. stress.

I dette foredrag vil du lære, hvad stress er, og hvilke tegn du skal være opmærksom på hos dig selv og andre. Du vil også høre om, hvorfor stress opstår, og du vil få nogle konkrete redskaber til at forebygge og afhjælpe stress både hos dig selv og på din arbejdsplads.

BLIV VED AT BRÆNDE – UDEN AT BRÆNDE UD

(Dette foredrag er specifikt rettet mod lærere og pædagoger)

Som lærer eller pædagog står du ofte i komplekse situationer, og bruger i høj grad dig selv. Jobbet er givende, men kan også dræne dig for energi, hvis du ikke har værktøjer til at passe på dig selv. Hvordan skabes f. eks. en god balance mellem arbejde og fritid?

Hør om, hvordan du holder energiniveauet højt og bevarer engagementet og lysten til arbejdet. Du får også en række redskaber til at undgå stress og udbrændthed.

Et levende foredrag, hvor deltagerne bliver involveret og får noget enkelt og konkret med hjem, der kan bruges med det samme. En kort mindfulness-meditationsøvelse indgår.

BEDRE BALANCE MELLEM ARBEJDE OG FRITID

Skal du liiige tjekke mailen på mobilen? Det kan være givende at engagere sig i sit job, men prisen kan være høj, hvis du eller din partner ikke er opmærksomme på balancen mellem arbejde og fritid.

Hør hvad konsekvenserne er ved at over-involvere sig i sit arbejde, og hvordan du får tid til familie, venner og dig selv.

I dette foredrag får du inspiration og redskaber til, hvad du selv og din arbejdsplads kan gøre for at skabe bedre balance mellem arbejde og fritid, så energien og arbejdsglæden øges, og stress og udbrændthed undgås.

MINDFULNESS – STYRK KONCENTRATIONEN OG FOREBYG STRESS

Mindfulness er en teknik, der styrker vores evne til at være i nuet og holde fokus på opgaven foran os. På arbejde og privat skal vi kunne have mange bolde i luften og her hjælper metoden til at øge vores koncentrationsevne og give ro og overblik – også i pressede situationer.

Via træning vil du blive bedre til at stoppe tankestrømmen og skelne mellem, hvad der er vigtigt, og hvad der ikke er. Gennem teori og øvelser vil du få kendskab til mindfulness og erhverve viden om, i hvilke sammenhænge du kan bruge den.

Vi prøver metoden i praksis, og de konkrete øvelser vi laver, kan du gå hjem og bruge med det samme.

Pernille kommer ud over rampen med budskabet. Kom med gode brugbare værktøjer til en meget handlings- og løsningsorienteret tilhøreskare.

Hanne Trebbien, Dansk Metal

Alle deltagere var meget tilfredse med Pernilles formidling af stoffet. De indlagte værktøjer og øvelser blev meget fint modtaget af alle, og jeg forventer at flere vil vælge at bruge “ånderum” som en del af deres dagligdag.

Dorthe Petersen, Mærsk Olie og Gas

Kom af med stress og slip for fejl, ineffektivitet og sygemelding

Hver syvende dansker føler sig dagligt stresset på sin arbejdsplads, og mange må som følge heraf sygemeldes.

Det koster ikke bare i kroner og ører, når vi bliver stressede. Det forringer også arbejdsglæden, produktiviteten, og går ud over livskvaliteten. Samtidig kan arbejdspladser, hvor der er stress, få et dårligt ry, som gør det svært at tiltrække og fastholde kvalificerede medarbejdere.

Derfor er det vigtigt at komme af med stress i tide.

Der er mange myter og fejlopfattelser af stress, som kan gøre det svært at skelne stress fra travlhed.

Du kan tage vores stresstest, som kan give dig en indikation på, om du er stresset eller blot har travlt.

Kom af med stress gennem forebyggelse

Vores foredrag, kursus eller workshop gør jeres medarbejdere mere robuste til forandring.

Foredraget eller kurset skræddersys specielt til jer, og gør jeres medarbejdere mere robuste, så I kan undgå stress, samt de uheldige konsekvenser af stress i form af fejl, ineffektivitet og sygemeldinger. Med vores konkrete og handlingsorienterede fokus, får jeres medarbejdere enkle redskaber med hjem, de kan bruge med det samme. Dette er en effektiv og velegnet måde at sætte ind i tide, og komme af med stress på gennem forebyggelse. Alt skræddersys specielt til jer, således at indhold, vinkel og længde passer til jeres behov.

Få et tilbud på foredrag, kursus eller workshop >

Du kan også ringe på 2611 5021, hvis du har spørgsmål eller ønsker et uforpligtende tilbud på et stresskursus, der passer til jeres arbejdsplads og de behov, I har.

Bliv kontaktet af psykolog Pernille Rasmussen – indtast dine kontaktinformationer:

  …eller ring 26 11 50 21 for at tale med psykolog Pernille Rasmussen med det samme.

  Ring for en uforpligtende snak om stresshåndtering

  Stressekspert med dybdegående indsigt i stress og trivsel

  Underviser er erhvervspsykolog Pernille Rasmussen, der siden 2003 har afholdt mere end 600 foredrag, kurser og workshops om stresshåndtering og forebyggelse mod stress for danske og internationale virksomheder.

  Pernille har stor erfaring med stress på individniveau og arbejdspladser, samt en bred forståelse for organisatoriske problemstillinger.

  Læs mere om Pernille →