Bøger om stress af erhvervspsykolog Pernille Rasmussen

Find den bog om stress, arbejdsnarkomani eller livet efter stress, der passer til dig

Bøgerne om stress med forskellige vinkler, kan gøre dig klogere på emnet og give dig konkrete tips til, hvad du kan gøre for at få det bedre – og måske endda holde stressen fra døren på den lange bane.  De kan altså hjælpe med til det gode liv.

En bog om stress kan bruges til selvudvikling, og du kan tage læringen i dit eget tempo.

De kan naturligvis ikke erstatte professionel hjælp, men være et godt supplement eller en god start.

Kort & godt om STRESS

Knæk stresskoden – enkle værktøjer til høj trivsel på arbejdspladsen

“Vi har for travlt til at forebygge stress …”
Den sætning bliver ofte sagt på danske arbejdspladser.
Mange gange skyldes den manglende indsats, at vi ikke ved, hvad vi konkret skal gøre. Det bliver diffust og uoverkommeligt, og så er det nemmere at besvare den mail, der lige er tikket ind, i stedet for.

Hver 4. dansker oplever et højt stressniveau.

Ifølge Den Nationale Sundhedsprofil udgør stress et stigende folkesundhedsproblem. Den udvikling må stoppes. Vi kan heldigvis alle gøre meget på arbejdspladsen for at højne trivslen for os selv og vores kollegaer. Og det behøver ikke at være uoverskueligt. Løsningen sidder du med i hånden.

Køb bogen her >

Kort & godt om STRESS

Bog: Kort & godt om STRESS

Du får den vigtigste viden om stress på en overskuelig og nem måde. Bogen kommer hele vejen rundt om emnet og den er let og hurtig læst. Du kan springe i emnerne, tage en stresstest, og dine pårørende kan læse, hvordan de forstår og hjælper dig bedst, hvis du er stresset. Du får bl.a. at vide, hvad der giver stress, hvor du kan få hjælp, hvad du selv kan gøre samt hvad du kan gøre ift. din arbejdsplads. Bogen om stress er også for dig der arbejder med eller er interesseret i emnet.

Køb bogen her >

Se 5 stjernet anmeldelse >

Se uddrag af Kort og godt om STRESS >

Livet efter stress

Bog: Bog: Livet efter stress – udvikling og muligheder

Bliver man den samme igen efter at være ramt af stress? Bogen ”Livet Efter Stress” handler om, hvad der sker af forandringer med fx hukommelse, koncentration, vaner og valg i livet, når man har været ramt af stress. Bogen beskriver, og viser vha. cases, hvordan du kan bruge stress til at udvikle dig. Bogen giver håb og opmuntring, fordi der er et liv efter stress, og ofte et bedre og mere balanceret liv end før. Læs den, hvis du har eller har haft stress tæt inde på livet, eller blot er interesseret i emnet.

Køb bogen her >

 
Når arbejdet tager magten

Bog: Når arbejdet tager magten

Fylder arbejdet for meget, og synes du ikke, du har tid og energi nok til fritidsinteresser og familie? Mange mennesker oplever, at arbejdet tager magten og styrer deres liv. Nogle af os kan siges at være arbejdsafhængige (arbejdsnarkomaner) i mild eller svær grad. Denne bog om stress og arbejdsnarkomani beskriver bl.a., hvad arbejdsafhængighed er, hvorfor mange bliver det og hvad man kan gøre for at få en bedre balance i sit liv. Bogen er baseret på forskning og indeholder også en test. Stress, som er en af konsekvenserne ved arbejdsafhængighed, beskrives også i bogen.

Køb bogen her >

When work takes control

Bog på engelsk: When work takes control

This book examines what happens when we get too invovled with our jobs, how to prevent our jobs to take control over our lives, and help our friends, family, collegues or emplyees from the same. The book describes workaholism as many suffer from it to some extend. It is written for professionals who work with the psychological work environment and people who wish to establish a better work-life balance.

Buy the book >

Bøger med interview af Pernille Rasmussen

Ultraløb, ledelse og udvikling

Bog: Ultraløb, Ledelse Og Udvikling – Henrik Elsig Andersen

Egentlig havde Henrik fortalt sig selv, at han var for gammel til at løbe langt. Det seneste maraton havde han knap været i stand til at gennemføre, og han besluttede derfor, at det var på tide at stoppe med at løbe så langt. Men man skal passe på med at fortælle sig selv, hvad man ikke kan. Mindre end 3 år senere stod han klar i Sydfrankrig og begyndte en lang løbetur mod Danmark. Det var en løbetur på 1.800 km, gennem 4 lande, og da den skulle gennemføres på en måned, var Henrik klar over, at han ville blive udfordret både fysisk og mentalt som aldrig før.

 

Glad kunde Sur kunde

Bog: Glad kunde sur kunde af William Atak

– Sådan opbygger og håndterer du virksomhedens kundeanmeldelser online

Du kan vinde ALT med positive kundeanmeldelser, mens du omvendt kan tabe ALT med negative kundeanmeldelser. Mere præcist kan det ikke siges. GLAD KUNDE SUR KUNDE er en uundværlig grundbog i review management med konkrete værktøjer til dig, der ønsker succes med at opbygge positive og håndtere negative kundeanmeldelser.

 

stresset

Bog: Stresset af Thomas Milsted

– hvornår har du selv et ansvar?

Alle vil blive ramt af stress, hvis de overbelastes, arbejder for meget eller sover for lidt. Derfor handler det ikke om at placere skyld – lider man af stress, har man ikke gjort noget forkert og skal derfor ikke (for)dømmes.

“Stresset” handler om risiko versus beskyttelse. Og det er i personligheden vi blandt andet finder beskyttelses-faktorerne. Din indre robusthed.

 
Seks stjerner af heidi korsgaard

Bog: Seks stjerner af Heidi Korsgaard og Mette de Fine Licht

Drømmer du om at skrive en bog? Har du svært ved at finde tid i hverdagen til at få skrevet? Kæmper du med strukturen i din bog? Står du med et halvt manuskript og ved ikke, hvordan det skal ende? Har du sendt dit manuskript ind til flere forlag og fået afslag uden helt at forstå hvorfor?Går du efter en bestseller, og er du klar til at arbejde for det? 6 stjerner – fra bogdrøm til bestseller tager dig med hele vejen, fra du får en bogide, til du skal redigere, kontakte forlag, udgive og have bogen i medierne. Bogen giver dig en masse forfatterværktøjer og lærer dig at undgå nogle af de mest almindelige debutantfejl, for eksempel referatfælden, dårlige dialoger og kedelig sætningsrytme.

Bøgerne ovenfor indeholder øvelser og du kan også springe i bogen, og behøver altså ikke at læse den fra a-z. Du kan også læse den op for en, der har samme interesse – så kan I drøfte indholdet undervejs. En enkelt konkret ting du begynder at gøre, eller en måde at tænke på, fra en bog om stress kan være god hjælp og gøre en forskel for dig, eller for en du måske gerne vil forstå bedre og hjælpe. God læselyst.

Ring for en uforpligtende snak om stresshåndtering

Test dig selv: Er du stresset?

Tag stresstesten, og få en indikation på din aktuelle tilstand. Brug testen til refleksion, dialog og handling. Testen er kun vejledende og skal tages med et vist forbehold.

Test dig selv →