Lyder det mærkeligt? Ok, men den er god nok.

Folk der har været stressramt har fået nye kompetencer – og dem kan I udnytte på arbejdspladsen til at forebygge nye tilfælde og undgå (flere) sygemeldinger. Alt sammen ret enkelt og uden det koster jer en krone.

Den gode nyhed er, at de tidligere stressramte typisk gerne VIL udnyttes – eller ”bruges” kunne vi også kalde det.

Her kommer de 3 vigtigste ting, stressramte har lært af oplevelsen – og hvad I konkret kan gøre for at bruge det fremadrettet til forebyggelse.

Den viden du får her, kommer fra en undersøgelse jeg har lavet blandt næsten 100 tidligere stressramte. Hvordan forandrer man sig efter stress, og hvordan kan man bruge oplevelsen til at udvikle sig? Det og meget andet kan du læse om i bogen ”Livet efter stress – udvikling og muligheder”

Se mere om livet efter stress

 

1. En stressramt har lært på egen krop, hvordan stress kommer snigende og har værdifuld viden om, hvordan I kan forebygge flere tilfælde.

Sådan kan I gøre:
Tag en samtale når medarbejderen er tilbage, og har det godt igen, og hør hvad hun eller han oplevede i forbindelse med stress. Det er også vigtigt at få information om årsagerne til, at det gik galt.

Med andre ord gå til det ligesom var det en fysisk arbejdsskade. Måske er der brug for, at I laver nogle ændringer, så I kan optimere og undgå, at det sker for andre.

 

2. Folk der har haft stress er blevet dygtige til at spotte stress-tegn hos andre.

Sådan kan I gøre: 
Få en tidligere stressramt involveret som arbejdsmiljørepræsentant eller måske en uformel rolle som en ressourceperson ift. stressforebyggelse og trivsel.

De andre medarbejdere skal kunne gå til ham eller hende, hvis man er i tvivl om, hvorvidt man måske selv har fået stress. Det erstatter ikke lederens ansvar og rolle eller hjælp fra en psykolog, men kan være første skridt i at gøre noget.

Desværre går folk tit og putter med det, når de har symptomer på stress.
Stressråd nummer 1 er at tale med nogen, hvis du har symptomer.

 

3. Tidligere stressramte er blevet gode til at passe på sig selv.

Det siger 100% af dem, der blev spurgt i undersøgelsen. Måske siger de oftere nej end tidligere, og måske er de blevet bedre til at holde fri – men netop detøger chancen markant for, at de holder balancen og overskuddet på den lange bane.

Sådan kan I gøre: 
Få den tidligere stressramte til at fortælle om sine erfaringer, hvis han (eller hun) har lyst og når vedkommende er ovenpå igen. Det kan være til et møde eller helt uformelt over kaffen en dag. Formålet er at dele med kollegaerne, hvad han gør konkret, og hvad han har ændret på fra tidligere.

Til mine foredrag og kurser på virksomheder har jeg ofte haft en tidligere stressramt fra arbejdspladsen til at dele sine erfaringer – ca. 10-15 minutter. Det har givet meget stof til eftertanke og værdifuld læring til alle.

Ring og hør uforpligtende om foredrag på 26115021.

Enkle veje til mere overskud og mindre stress

– fra Grow People

Ja tak – jeg vil gerne have gratis tips og inspiration til mere overskud og mindre stress.